8 juni 2019
13:00

Referat: BK Skansen - AIF Barrikaden

Startelva: Filip – Victor L, Henke, Arsene Gnimassou (ny spelare), JT – Alex, Anton H, David K, Oskar – Pontus, Bashir

Avbytare var Siseko som spelade sista 20 som anfallare, Martin N som spelade sista kvarten som innermittfältare, Kaim som spelade sista 13 som högermittfältare och slutligen Simon M-G som kom in som högermittfältare när det återstod 25 min men som en försiktighetsåtgärd gick ut igen efter 12 min när han kände av en (typ från födseln) skadad fot.

Oväntat nog blev det som nog alla trodde skulle bli en tuff och jämn match – särskilt som vi saknade en mycket duktig spelare i varje lagdel; Mattias där bak, Jonas på innermittfältet o Simon A på topp - verkligen inte alls det. Bortsett från de första 10-15 som var rätt jämna spelmässigt dominerade vi totalt.

Redan innan vi fick två mål i slutet av första halvlek hade vi missat 4 frilägen. Som så ofta i sådana lägen kom sedan ett billigt ledningsmål när en av deras utespelare vid en hörna från Anton stod helt ensam på mållinjen, hade bollen vid fötterna och kunde ta det lugnt ändå slog in den i eget mål (vårt tredje tillgodoräknade självmål i år!, dock har de två andra kommit när vi redan lett klart). Detta hände i den 37:e minuten men vi skulle ändå hinna med ett mål till precis innan paus. Alex lyckades mycket fint hålla bollen i spel vid sidlinjen när alla räknat med att den skulle gå ut och slog efter att ha avancerat en bit ett inlägg som (via en eller två spelare tror jag) hamnade hos Oskar som från halvdistans la in den snyggt vid bortre stolpen.

Om segern inte kändes riktigt säker när vi gick till pausvila gjorde den verkligen det när vi i den 62:a min satte det 3-0-mål som skulle bli matchens sista. Detta var ett mycket vackert mål. Efter flera snabba passningar slogs en crossboll ut till Alex som slog ett fint inlägg på vilket Pontus kom till bortre stolpen och halvt språngnickade när han styrde in den nära krysset. Bara två minuter senare fick sedan Bashir ur halvdålig vinkel till en riktig kanon som på något konstigt sätt såg ut att först tuscha närmsta stolpen innan den nådde ribbans underkant varifrån den hamnade på mållinjen innan en Skansenspelare fick undan den.

Mellan ovanstående två situationer hade Skansen sitt första riktiga avslut och ett par-tre minuter efter Bashirs ribbträff hade de sedan något som med lite god vilja kan räknas som en skaplig målchans. Därefter hände inte mycket. Bollen befann sig mest på deras planhalva och vi hade ett stort bollinnehav men det var först i den allra sista minuten som vi skapade något riktigt hett men skottet från bara 3-4 meters håll gick knappt utanför efter att ha föregåtts av en vacker räd längs kortlinjen av Anton.

Det är faktiskt inte ofta vi är så spelmässigt överlägsna som idag. Det kändes som att vi var bättre i alla avseenden. Men ska man ta ner oss lite på jorden ändå – och det gör jag som bekant gärna? – så borde de tydligen (själv har jag ingen åsikt, skrev något just då) haft en straff vid ställningen 0-0 och då vet man inte hur matchen utvecklat sig trots att vi var mycket bättre. Sedan räknade vi ju med att återfinna exallsvenska Kristian Haynes (som bara missat en eller två matcher tidigare) i Skansenuppställningen men honom slapp vi – antagligen eftersom hans före detta lag TFF spelade senare under dagen.

Statistik (våra siffror först): Hörnor 7-4 Avslut på mål: 10-1 Avslut utanför: 7-1